DiscCounter - Tietoa meistä

Laatikon ulkopuolinen- ja datan avulla johtamisen ajattelumaailma keskiössä

Pandemian iskiessä maaliskuussa 2020 ahvenanmaalaisille kävi selväksi, että heidän on mietittävä turisteille jokin uusi syy matkustaa Ahvenanmaalle. Frisbeegolfista haluttiin rakentaa tuo uusi syy, unelmien Disc Golf Island. Frisbeegolf on turvallinen harrastus turvavälien takia ja ulkona tapahtuvan liikunnan ansiosta ihmisten kunto paranee.

Åland Disc Golf Island-projektin haasteena oli kuitenkin näyttää investoinnin hyöty niille, joille vahvasti laajentuva urheilulaji ei ollut vielä tuttu.

Katso TEDx video projektin taustoista

Koska frisbeegolf on etupäässä ilmainen harrastus, ei ole helppoa keinoa saada selville kuinka monta pelikierrosta on pelattu milläkin radalla. Åland Disc Golf Island-projektin yhteydessä tutustuin Mikko Tanskaan. Mikko tarjosi live-ratkaisun kävijämäärien seurantaan kaikilla Ahvenanmaan frisbeegolfradoilla.

Ratkaisu on erittäin toimiva, mutta se vaatii toimiakseen sähköä radan lähettyviltä sekä ammattitaitoisen asentajan.

Ahvenanmaan frisbeegolfyhteisölle on ollut valtava arvo siitä, että olemme pystyneet näyttämään kaikilla radoilla pelattujen kierrosten määärän. Datan avulla olemme saaneet myös lisää sponsoreita projektille.

Melko nopeasti syntyi idea, kuinka voisimme auttaa muita frisbeegolfseuroja, ratoja ja yhteisöjä ympäri maailmaa saamaan ratojen kävijämäärät yksinkertaisella tavalla. Pallottelimme asioita Mikon kanssa, ja meillä oli hyvin samankaltainen laatikon ulkopuolinen ajattelumaailma ja yhteinen ymmärrys datan avulla johtamisesta. Jotkut syntyneistä ideoista olivat osittain hulluja, mutta katsotaan löydämmekö niitä myöhemmin toteutettuna.

Näin syntyi start-up yrityksemme DiscCounter.

Mats Adamczak
Founding Partner & CEO 

Meidän intohimo frisbeegolfiin näkyy sinulle entistä parempina ratkaisuina.

MATS ADAMCZAK
Perustaja

Mats koukuttui frsbeegolfiin 2019, kun hän oli mukana lastensa liikuntapäivässä. Siitä lähtien frisbeegolfista on tullut hänelle tärkeä liikuntamuoto ja kavereiden kohtaamisharrastus.

Mats on henkilö Åland Disc Golf Island-projektin takana kesältä 2020. Projektin tarkoituksena oli pelastaa Ahvenanmaan turistisesonki COVID-19 pandemian aikana ja tuoda alueelle kokonaan uudenlainen harrastajaryhmä.

Mats on henkilö Åland Disc Golf Island-projektin takana kesältä 2020.

Mats perusti Anvenanmaan frisbeegoflyhdistyksen keväällä 2020. Ahvenanmaan frisbeegolfradoilla kierrettiin kävijälaskureiden mukaan yli 40000 kierrosta ensimmäisen puolen vuoden aikana (7-12/2020).

Ahvenanmaa on jo ehditty nimeämään "the Ultimate Disc Golf Destination in the World"-tittelillä ja se on jokaisen frisbeegolfarin unelmakohde.

mats@disccounter.eu

MIKKO TANSKA
Perustaja

Mikko on intohimoinen frisbeegolffari, mutta harrastaa vain omaksi ilokseen. Mikko ei ota fribaamista liian tosissaan ja hänellä on aina pilke silmäkulmassa.

Mikko perusti vuonna 2019 maailman ensimmäisen frisbeegolfin kävijälaskurilaitteita myyvän yrityksen, Fribarata Oy:n.

Mikko ei ota fribaamista liian tosissaan ja hänellä on aina pilke silmäkulmassa. 

Mikko on myös frisbeegolfratojen suunnittelija. Mikko on suunnitellut esimerkiksi Suomen vilkkaimman frisbeegolfradan kävijämäärien mukaan,  Espoon Puolarmaari frisbeegolfin (uDisc 2020 & 2021).

Mikko on lisäksi suunnitellut useita aloittelijaystävällisiä frisbeegolfratoja, kuten Oittaa Rantapuisto, Laaksolahti frisbeegolf ja Lakisto frisbeepark.

Lakisto frisbeepark on esteetön frisbeegolfrata ja syrjinnästä vapaa alue Espoossa. 

Haluatko kuulla lisää?